Vynikající Jehněčí kotletky

By 11:01 , , ,

Vynikající Jehněčí kotletky


Ingredience: 


  • 8–12 jehněčích kotletek
  • 1/2 citronu
  •  6 stroučků drcený česnek, čerstvě mletý pepř, petrželka a dijonská hořčice
  • olej na vymazání pekáčku


 Z kotletek odstraňte přebytečný tuk. Já kotletky vykošťuji, ale můžete připravit celé i s kostí. Po obou stranách je pokapeme citronovou šťávou ( citronem nešetřím) . Česnek, olej,  pepř, sekanou petrželku nebo pažitku a hořčici promíchejte a směsí potřete kotlety. Stačí půlhodinové marinování, ale klidně je nechte uležet přes noc. 
  Troubu předehřejte na 250 stupňů. Kotlety dejte do vymazaného nebo fólií vyloženého pekáčku. Asi čtyři minuty zprudka zapečte, pak snižte teplotu na 180 stupňů, odkryjte a pečte ještě 15 až 20 minut.


Podáváme s opečenou bagetkou a lehkým jarním salátkem
Na salát použijme : ledový salát, rukolu, okurek, červenou papriku a rajčátka
Jako zálivku si uděláme trochu olivového oleje, sůl, ocet nebo citronovou šťávu a zlehka salát 
zakápneme. Kdo má rád může přidat trochu lehké majonézy nebo zakysanou smetanu.
vynikající lehký oběd nebo večeře






.

You Might Also Like

0 komentářů