Čokoládovo–arašídový koláč s kávou
Čokoládovo–arašídový koláč s kávou
Pokud máte rádi čokoládu, přijdete si na své. Tento koláč má nahoře pevnou
krustu a uvnitř pod ní je mazlavě vláčný. Temný je jako noc, posetý oříšky. Nemá
v sobě žádnou mouku, takže je vlastně méně hříšný, než by se zdálo.
100 g nesolených arašídů
200 g třtinového cukru
3 lžičky (10 g) jemně mleté kávy
80 g másla
+ na vymazání formy
250 g čokolády se 70 % kakaa
4 vejce
3 lžíce vody
velká špetka soli
Arašídy opražte v rozehřáté troubě při 200 °C 8–10 minut.
Lehce zezlátnou. Ještě horké je v robotu nasekejte najemno
se 2 lžícemi cukru a mletou kávou.
Máslo s čokoládou rozpusťte ve vodní lázni.
Žloutky našlehejte se zbylým cukrem do bílé pěny. Přidejte
k nim drcené arašídy, čokoládovo-máslovou směs, vodu
a promíchejte. Na závěr vmíchejte bílky našlehané se solí.
Směs nalijte do máslem vymazané kulaté formy s průměrem
26–28 cm a pečte při 160 °C zakryté alobalem 15 minut. Pak
dopečte dalších 15–20 minut odkryté.
Nechte vychladnout a naporcujte.
0 komentářů