Polské zelí

By 13:23 , , , , ,



Polské zelí vařila už moje babička a pak moje maminka. Název „polské zelí“ vznikl asi proto,
že babička i maminka . V naší rodině je polské zelí velmi oblíbenéa pokud něco zůstane navíc, ani se nesnažím to schovat do chladničky, protože do večera„zmizí“. Je chutné i za studena. Přeji dobrou chuť

 500 g kysané zelí, 5 ks větší brambory, 50 g slanina – může být i více, 1 ks střední cibule;sůl, mletý pepř, kmín – dle potřeby a chuti

Postup

Oloupané brambory uvaříme se solí a kmínem. V dalším hrnci uvaříme kysané zelí. Část slité
vody z brambor i ze zelí dáme do hrníčků pro případné zředění pokrmu. Brambory dobře
rozmačkáme, přidáme k nim slité zelí, na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu a jemně
nakrájenou syrovou cibuli. Pořádně vše promícháme, přidáme špetku mletého pepře a podle
chuti dosolíme. Pokrm musí mít konzistenci těsta. Pokud by byl hodně „suchý“, přilijeme
podle chuti vodu ze slitých brambor nebo ze zelí. Podává se s jakýmkoli masem (opečenou klobásou,masovými závitky, pečeným masem nebo i karbenátkem). Chutná ovšem i bez masa.





You Might Also Like

0 komentářů