Uzená polévka
Uzená polévka
Tuto polévku vařila moje maminka vždycky na Bílou sobotu. Nepodařilo se mi poznat nikoho,
kdo by ji znal. Bezesporu je to recept, který pochází z našeho kraje. Nad složením se lidé podivují,
ale z vlastní zkušeností vím, že polévka je velmi chutná a osvěžující. Jak uvádím výše,
je nutné při přidávání ingrediencí stále polévku ochutnávat, aby se člověk trefil do té správné
chuti.
Ingredience
1 kg uzeného masa, 1 vejce, 100 g strouhaného křenu, 20 g plnotučné hořčice
Postup
Dáme vařit uzené maso. Po uvaření jej vyndáme. Pokud je vývar slabý, můžeme ho dochutit
masoxem. Pak do něj rozkvedláme syrové vejce. Potom přidáváme plnotučnou hořčici a strouhaný
křen. Musíme stále ochutnávat tak, aby polévka měla příjemnou, osvěžující chuť
0 komentářů