Velikonoční Trdelníky (polotrdelníky)
Velikonoční Trdelníky (polotrdelníky)
1 kg polohrubé mouky,
100 g cukru, špetka soli,
200 g Hery, 1 vejce,
5 žloutků,
42 g droždí,
400 ml mléka;
2-3 bílky, sekané a mleté ořechy, krystalový cukr
Postup:
Těsto prohněteme a necháme dobře vykynout. Pak ho rozdělíme na 8 částí, každou rozválíme na malý obdélník široký 15 cm, silný 1 cm a nakrájíme na proužky dlouhé 15 cm a široké 1,5 cm. Formy na srnčí hřbety dobře vymažeme z vnější strany a klademe na ně pásky cesta. Potřeme je bílkem, posypeme ořechy a cukrem, pečeme 12 - 15 minut při 200 ° C.
0 komentářů