Velikonoční Trdelníky (polotrdelníky)

By 3:02 , ,

Velikonoční Trdelníky (polotrdelníky) 






















1 kg polohrubé mouky, 
100 g cukru, špetka soli, 
200 g Hery, 1 vejce, 
5 žloutků,
 42 g droždí,
 400 ml mléka;
2-3 bílky, sekané a mleté ořechy, krystalový cukr

Postup:
 Těsto prohněteme a necháme dobře vykynout. Pak ho rozdělíme na 8 částí, každou rozválíme na malý obdélník široký 15 cm, silný 1 cm a nakrájíme na proužky dlouhé 15 cm a široké 1,5 cm. Formy na srnčí hřbety dobře vymažeme z vnější strany a klademe na ně pásky cesta. Potřeme je bílkem, posypeme ořechy a cukrem, pečeme 12 - 15 minut při 200 ° C.

You Might Also Like

0 komentářů