SALÁT CAESAR S GRILOVANÝM KUŘECÍM MASEM

By 7:28 , , ,

SALÁT CAESAR S GRILOVANÝM  KUŘECÍM MASEM


400 g kuřecích prsou s kůží
1 římský nebo ledový salát
2 plátky toustového chleba bez kůrky
6 lžic majonézy
4 ančovičky
2 stroužky česneku
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 citron
parmazán
olivový olej
sůl, pepř
---------------------------------------------------------
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev,
přidáme kapku oleje a maso kůží dolů opečeme
do zlatova. Prsa krátce orestujeme i z druhé strany
a přendáme je na plech s pečicím papírem. Toastový
chléb nakrájíme na malé kostičky a nasypeme je
na další plech, krutony zakápneme olivovým olejem.
Do středu jednoho z prsíček zapíchneme teplotní
sondu a oba plechy vložíme najednou do předehřáté
trouby na režim Horký vzduch s párou 180 °C, sondu
nastavíme na 74 °C. Krutony musíme kontrolovat
a vyndáme je asi o 5 minut dříve než maso.
V pánvi na olivovém oleji zlehka orestujeme jeden
prolisovaný stroužek česneku, přihodíme opečené
krutony, promícháme a dáme stranou.
Maso po upečení necháme pár minut odpočinout.
Mezitím připravíme dresing – ančovičky, dvě lžíce
nastrouhaného parmazánu, kapku vody, hořčici, šťávu
z jednoho citronu a prolisovaný stroužek česneku
rozmixujeme. Přidáme majonézu, dochutíme solí
a pepřem a vše dobře promícháme. Omytý a okapaný
salát nakrájíme na širší nudle a smícháme s dresingem.
Salát naservírujeme na talíř, posypeme krutony,
přidáme kuřecí maso nakrájené na tenké plátky
a hoblinky parmazánu.
Místo majonézy můžete použít bílý jogurt, v tom
případě rozmixujte do dresinku jedno vařené vejce.
Nechcete-li použít kupovanou majonézu, připravte
si domácí – v míse rozmixujte 2 žloutky, lžíci dijonské
hořčice a lžíci bílého vinného octa. Za neustálého
šlehání po kapkách přilévejte asi 250 ml rostlinného
oleje, dokud nevznikne hladká emulze. Majonézu
dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
----------------------------------------------------------

You Might Also Like

0 komentářů