ITALSKÁ FOCACCIA
3 bochníky
750 g hladké mouky
20 g droždí
450 ml vlažné vody
hrst černých oliv bez pecky
hrst sušených rajčat
čerstvý rozmarýn
špetka cukru
extra panenský olivový olej
sůl
---------------------------------
Z droždí, špetky cukru a 100 ml vlažné vody připravíme
kvásek. Do mísy nasypeme prosátou hladkou mouku,
vzešlý kvásek, sůl a vymícháme vláčné těsto, podle
potřeby přilíváme vlažnou vodu. Do těsta přidáme
trochu olivového oleje a pokrájená sušená rajčata.
Přikryjeme utěrkou a necháme alespoň 30 minut
na teplém místě kynout. Z těsta vytvoříme tři stejně
velké bochánky, které opět necháme kynout a po chvíli
je rozválíme na placky vysoké asi 2 cm. Přendáme je
na plech s pečicím papírem a do třetice necháme chvíli
odpočinout pod utěrkou.
Před pečením do placek zapícháme černé olivy, trochu
sušených rajčat a posypeme pár lístky rozmarýnu.
Zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté
troubě na režim Horký vzduch s párou 180 °C, čas
20–25 minut.
About the Author
Lorem ipsum dolor sit amet, cotur acing elit. Ut euis eget dolor sit amet congue. Ut vira codo matis. Sed lacia luctus magna ut sodales lorem.
0 komentářů