ITALSKÁ FOCACCIA

By 6:35 , ,

ITALSKÁ FOCACCIA

   3 bochníky

750 g hladké mouky
20 g droždí
450 ml vlažné vody
hrst černých oliv bez pecky
hrst sušených rajčat
čerstvý rozmarýn
špetka cukru
extra panenský olivový olej
sůl
 ---------------------------------

Z droždí, špetky cukru a 100 ml vlažné vody připravíme
kvásek. Do mísy nasypeme prosátou hladkou mouku,
vzešlý kvásek, sůl a vymícháme vláčné těsto, podle
potřeby přilíváme vlažnou vodu. Do těsta přidáme
trochu olivového oleje a pokrájená sušená rajčata.
Přikryjeme utěrkou a necháme alespoň 30 minut
na teplém místě kynout. Z těsta vytvoříme tři stejně
velké bochánky, které opět necháme kynout a po chvíli
je rozválíme na placky vysoké asi 2 cm. Přendáme je
na plech s pečicím papírem a do třetice necháme chvíli
odpočinout pod utěrkou.
Před pečením do placek zapícháme černé olivy, trochu
sušených rajčat a posypeme pár lístky rozmarýnu.
Zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté
troubě na režim Horký vzduch s párou 180 °C, čas
20–25 minut.



You Might Also Like

0 komentářů