KUŘECÍ ŠPÍZ S DOMÁCÍMI HRANOLKY A DOMÁCÍ MAJONÉZOU

By 11:55 , ,

KUŘECÍ ŠPÍZ S DOMÁCÍMI  HRANOLKY A DOMÁCÍ MAJONÉZOU





600 g kuřecích stehýnek bez kosti a kůže
250 g anglické slaniny
1 žlutá paprika
1 červená paprika
1 červená cibule
1 kg brambor
2 žloutky
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
1 citron
rostlinný olej
sůl, pepř
-------------------------------------------------------------------------
Oloupané brambory nakrájíme na hranolky. Vysypeme
je na plech s pečicím papírem, osolíme, přidáme trochu
rostlinného oleje a promícháme. Plech s hranolky dáme
do předehřáté trouby na režim Horká pára Interval /
Nízká vlhkost Low 170 °C, čas přibližně 40 minut.
Kuřecí stehýnka nakrájíme na kostky velké tak
3 × 3 cm. Kostky vložíme do mísy, osolíme, opepříme,
pokapeme olejem a promícháme. Špejle namočíme
na 10 minut do studené vody. Papriku nakrájíme na větší
kostičky, cibuli na měsíčky. Kousky kuřecího masa
zabalíme do plátků anglické slaniny a napícháme spolu
s paprikou a cibulí na špejle. Pečeme v předehřáté
troubě na režim Horký vzduch s párou 230 °C, čas
15–20 minut.
Na posledních 7 minut vložíme do trouby hotové
hranolky, abychom je před podáváním prohřáli.
Podáváme s domácí majonézou. Pro postup na její
výrobu nalistujte stranu 63.
------------------------------------------------------------------------------

You Might Also Like

0 komentářů