Lotrinský koláč (Quiche lorraine)

By 1:06 , , ,

Lotrinský koláč (Quiche lorraine)

Francouzský  koláč, který najdete téměř v každém 

francouzském bistru se báječně hodí k svačině, večeři 

ale i s sebou na piknik


200g polohrubé mouky,
 1 lžička prášku do pečiva,
 150g měkkého tvarohu, 
1 vejce, 
150 g rostlinného tuku,sůl
Náplň:  200g maso, 300g tvrdého sýra (nejlépe gruyer nebo cantal),
 200ml zakysané smetany, 
4 vejce, sůl, mletý bílý pepř, mletá paprika, drcený kmín


Postup:  Vypracujeme tuhé těsto z mouky, tvarohu, vejce, nakrájeného tuku, prášku do pečiva a soli  a necháme v chladu asi hodinu odležet. maso a tvrdý sýr nakrájíme na kostičky a smícháme se smetanou a vejci, osolíme a opepříme.
Těsto rozválíme na placku o průměru 26cm a vyložíme jí vymazanou formu s vyšším okrajem. Těsto propícháme vidličkou a v předehřáté troubě (na 200) předpékáme asi 10 minut. Rozetřeme náplň a pečeme 40 minut při teplotě 160. Podáváme vlažný.

You Might Also Like

0 komentářů