Lotrinský koláč (Quiche lorraine)
Lotrinský koláč (Quiche lorraine)
Francouzský koláč, který najdete téměř v každém
francouzském bistru se báječně hodí k svačině, večeři
ale i s sebou na piknik
francouzském bistru se báječně hodí k svačině, večeři
ale i s sebou na piknik
1 lžička prášku do pečiva,
150g měkkého tvarohu,
1 vejce,
150 g rostlinného tuku,sůl
Náplň: 200g maso, 300g tvrdého sýra (nejlépe gruyer nebo cantal),
200ml zakysané smetany,
4 vejce, sůl, mletý bílý pepř, mletá paprika, drcený kmín
Postup: Vypracujeme tuhé těsto z mouky, tvarohu, vejce, nakrájeného tuku, prášku do pečiva a soli a necháme v chladu asi hodinu odležet. maso a tvrdý sýr nakrájíme na kostičky a smícháme se smetanou a vejci, osolíme a opepříme.
Těsto rozválíme na placku o průměru 26cm a vyložíme jí vymazanou formu s vyšším okrajem. Těsto propícháme vidličkou a v předehřáté troubě (na 200) předpékáme asi 10 minut. Rozetřeme náplň a pečeme 40 minut při teplotě 160. Podáváme vlažný.
0 komentářů