Lehké sněhové pusinky

By 3:26 ,

Lehké sněhové pusinky

250 g bílků (cca z 8 ks vajíček)
500 g krystalového cukru
1 lžičku škrobu + 1 lžičku octa



1. Vezmu mléčný hrnec (Mlékovar) - dvouplášťová nádoba s píšťalkou a sklonerezové poklice s otvorem pro páru umožňují snadnou přípravu pokrmů ve vodní lázni bez rizika připalování.
2. Připravím do malého hrnku 1 lžičku škrobu a 1 lžičku octa, které smést.
3. Do hrnce odvážím bílky a cukr, dám hrnec na sporák a míchám bílky s cukrem s vařečkou. Když se cukr roztaje, vezmu ruční mixér a Mixuji v hrnci bílků nad sporákem, dokud nejsou tuhé. Přibližně uprostřed mixování vleji do bílků obsah z malého hrnce -škrob + ocet. Když na hrnci už písačík píská a vařečka sama stojí, to znamená že sníh je dost tuhý.
4. Připravím plechy, na které se Zdobička na těsto, nebo pomocí igelitových sáčků vytisknu malé pusinky. Z množství 250 g bílků běžně mám 5 plechů pusinek. Jeden plech peču cca 25 minut v troubě při 180 stupňů.

You Might Also Like

0 komentářů