JAHODOVÝ KYNUTÝ KNEDLÍK

By 5:56 , ,

JAHODOVÝ KYNUTÝ KNEDLÍK

4 porce

    4 porce



500 g polohrubé mouky
350 g čerstvých jahod
15 g droždí
250 ml mléka
1 žloutek
30 g cukru
sůl


Ve vlažném mléce s trochou mouky a s cukrem
necháme vzejít rozdrobené droždí. Poté směs vlijeme
do mísy se zbylou prosátou moukou, přidáme žloutek
a špetku soli. Vypracujeme těsto, které nesmí být tuhé
ani lepivé, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu
na teplém místě kynout. Po vykynutí těsto rozválíme
na přibližně 1,5 cm silný plát a nakrájíme na stejně
velké čtverce. Na jednotlivé díly těsta vložíme ovoce
a pečlivě zabalíme. Kulaté knedlíky necháme chvíli
odpočívat pod utěrkou, poté je přendáme na děrovaný
plech a dáme do předehřáté trouby na režim Vaření
v páře 96 °C, čas 15–20 minut.
Chceme-li knedlíky přihřát, dáme je na děrovaném
plechu do předehřáté trouby na režim Vaření v páře
96 ° C, čas 8–10 minut.

You Might Also Like

0 komentářů