Šneci z kynutého těsta s vanilkovým pudinkem a rozinkami

By 14:20 , ,

Šneci z kynutého těsta s vanilkovým pudinkem a rozinkami





kvásek:1/2 hrnku mléka (120 ml)1 kostka droždí1 lžička pískového cukrutěsto:kvásek500 g hladké mouky80 g cukru písek60 g rozpuštěného máslašpetka soli1 vejce1/2 hrnku mlékapudink:2 vanilkové pudinky700 ml mléka2 vanilkové cukry3 lžíce cukru písek200 g rozinek+ 1 vejce na potření

* 1 hrnek = 250 ml


Nejprve si připravíme kvásek. V misce si ohřejeme 1/2 hrnku mléka (aby bylo teplé, nikoliv horké), přidáme lžičku cukru a rozdrobíme do něj droždí. Promícháme a necháme zhruba 15 minut stát.
Ve větší míse si smícháme mouku s cukrem, solí, ohřátým mlékem, vejcem a máslem a přidáme vykynutý kvásek. Těsto pořádně zapracujeme, aby bylo hladké. Posypeme ho trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě zhruba hodinu.
Mezitím si připravíme pudink, aby stihl vychladnout na pokojovou teplotu než těsto vykyne. Pudink připravíme klasickým způsobem dle návodu na obalu, akorát s tím rozdílem, že použijeme místo litru mléka pouze 700 ml. Přidáme do něj pískový cukr a také 2 vanilkové cukry, a když je pudink uvařený, vsypeme 200 g rozinek.
Vykynuté těsto si přeneseme na vál a vyválíme do obdélníku na šířku zhruba 1/2 cm. Poté na něj rovnoměrně rozmístíme pudink s rozinkami a zamotáme do rolády. Krájíme zhruba 1 cm široké plátky, které klademe na plech vystlaný pečícím papírem. Poté šneky potřeme vejcem a necháme kynout ještě zhruba 15 minut.
Mezitím si vyhřejeme troubu na 180 stupňů a poté do ní vložíme šneky. Pečeme dokud nezezlátnou, což trvá zhruba 15 minut.




You Might Also Like

0 komentářů