Nepečený jahodový dort

By 13:51 , , ,

Nepečený jahodový dort



Ingredience
Krusta:
7 celých Graham sušenek
4 lžíce čerstvého másla, rozpuštěného
2 lžíce  Nutella
2 lžíce hnědého cukru
špetka soli
2 lžíce kakaa

Jahodový topping:

0,5 kg čerstvé nebo mražené jahody

1/4 šálku cukru

 2 vanilka, podélně rozdělena a semena oddělaná

1 balíček  želatiny

TVAROHOVA NÁPLŇ

400g smetanový sýr,

cukr 1/2 hrnku

vanilkový extrakt 1 čajová lžička

1 1/4 šálky jahodovou polevou

1/2 šálku smetany

Čerstvé jahody na ozdobu

Postup :

V kuchyňském robotu rozdrtíme sušenky graham, 

dokud 
se rozdrtí na jemný prášek. Přidejte máslo, čokoládovou 

nutelu,, hnědý cukr, sůl a kakaový prášek , dokud se 

všechno dobře nespojí. 


Směs dejte do kulaté formy a pěkně namačkejte 

rovnoměrně.


 jahodová poleva:

V kastrolu, přidáme jahody, cukr, vanilkový lusk fazole a 

semena a 2 lžíce vody. Vaříme na mírném ohni, dokud 

jahody nejsou  měkké. Vyjměte vanilkový lusk  a 

použijeme ponorný mixer a uděláme pyré .

uděláme želatinu s 2 až 3 polévkové lžíce studené vody 

malé misce.

Přeneste želatinu do  jahodové směsi a jemně vařte na 

mírném ohni,  dokud se želatina úplně nerozpustí. 

Odstranit z tepla. Rezervovat 3/4 šálku jahodové směsi 

pro horní vrstvu dortu.


Pro tvarohový:

V mixéru uděláme  tvaroh a cukr na středně nízké 

rychlosti do hladka. Přidejte vanilkový extrakt. Přidejte 

jahodovou polevu, s výjimkou 3/4 šálku která je 

vyhrazená pro horní vrstvu. Jemně vmícháme šlehačku.

Nalijte tvarohový koláč do připravené nádoby. Klepněte 

na pánev lehce na pult, aby vzduchové bubliny zmizely. . 
Nechat ho stát, odkrytý, v lednici po dobu asi 2 hodin 

aby stuhnul.

Jakmile je stuhlý, zalijeme zbývající 3/4 šálku jahodovou 

polevou . V případě, že zálivka zřídla, v hrnci jemně 

zahřejte  po dobu jedné minuty, jen dokud neztuhne

Znovu dame do lednice asi na 30 minut stuhnout. 

Ozdobíme jahodami.

V letním žáru je tento jahodový koláč  absolutní 

dokonalost a osvěžení

You Might Also Like

0 komentářů