Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Ingredience
Krusta:
7 celých Graham sušenek
4 lžíce čerstvého másla, rozpuštěného
2 lžíce Nutella
2 lžíce hnědého cukru
špetka soli
2 lžíce kakaa
Jahodový topping:
0,5 kg čerstvé nebo mražené jahody
1/4 šálku cukru
2 vanilka, podélně rozdělena a semena oddělaná
1 balíček želatiny
TVAROHOVA NÁPLŇ
400g smetanový sýr,
cukr 1/2 hrnku
vanilkový extrakt 1 čajová lžička
1 1/4 šálky jahodovou polevou
1/2 šálku smetany
Čerstvé jahody na ozdobu
Postup :
V kuchyňském robotu rozdrtíme sušenky graham,
dokud
se rozdrtí na jemný prášek. Přidejte máslo, čokoládovou
nutelu,, hnědý cukr, sůl a kakaový prášek , dokud se
všechno dobře nespojí.
Směs dejte do kulaté formy a pěkně namačkejte
rovnoměrně.
jahodová poleva:
V kastrolu, přidáme jahody, cukr, vanilkový lusk fazole a
semena a 2 lžíce vody. Vaříme na mírném ohni, dokud
jahody nejsou měkké. Vyjměte vanilkový lusk a
použijeme ponorný mixer a uděláme pyré .
uděláme želatinu s 2 až 3 polévkové lžíce studené vody
v malé misce.
Přeneste želatinu do jahodové směsi a jemně vařte na
mírném ohni, dokud se želatina úplně nerozpustí.
Odstranit z tepla. Rezervovat 3/4 šálku jahodové směsi
pro horní vrstvu dortu.
Pro tvarohový:
V mixéru uděláme tvaroh a cukr na středně nízké
rychlosti do hladka. Přidejte vanilkový extrakt. Přidejte
jahodovou polevu, s výjimkou 3/4 šálku která je
vyhrazená pro horní vrstvu. Jemně vmícháme šlehačku.
Nalijte tvarohový koláč do připravené nádoby. Klepněte
na pánev lehce na pult, aby vzduchové bubliny zmizely. .
Nechat ho stát, odkrytý, v lednici po dobu asi 2 hodin
aby stuhnul.
Jakmile je stuhlý, zalijeme zbývající 3/4 šálku jahodovou
polevou . V případě, že zálivka zřídla, v hrnci jemně
zahřejte po dobu jedné minuty, jen dokud neztuhne
Znovu dame do lednice asi na 30 minut stuhnout.
Ozdobíme jahodami.
V letním žáru je tento jahodový koláč absolutní
dokonalost a osvěžení
0 komentářů