Pastrami

By 10:32 , , , ,

Pastrami

U tohoto receptu je důležité použít kvalitní, dobře vyzrálé maso.


400 g hovězího pupku
směs koření (semínka koriandru a hořčice, nové koření, bobkový list, mletý zázvor, chilli paprička, paprika sladká mletá)
sůl
olej
-------------------------------------------------------------------------------
Hovězí pupek naporcujeme na čtyři plátky, osolíme, promneme se směsí nadrceného koření a s olejem, necháme odležet.

Na rozpálené pánvi opékáme maso z obou stran dorůžova. Na středu by mělo zůstat šťavnaté. Maso krájíme na tenké plátky, podáváme na briošce s remuládou a okurkovým relishem – postupy přípravy viz níže.
Remuláda
1 vejce vařené natvrdo
1 kyselá okurka
2 ančovičky
4 ks kaparů (bobule se stopkou)
snítka estragonu
1 lžíce pažitky
2 lžičky dijonské hořčice
4 vrchovaté lžíce majonézy
mletý pepř
sůl
Vejce nahrubo nasekáme, nadrobno nakrájíme okurku, ančovičky, kapary, estragon, pažitku a vše smícháme s dijonskou hořčicí, majonézou, ochutíme mletým pepřem a solí.
Okurkový relish
2 větší kyselé okurky
¼ cibule
8 malých nakládaných cibulek
1 lžička dijonské hořčice
sůl

You Might Also Like

0 komentářů