KARLOVARSKÝ KNEDLÍK

By 7:31 ,

KARLOVARSKÝ  KNEDLÍK




12 starších rohlíků

4 vejce

350 ml mléka
120 g hrubé mouky
100 g másla
petržel
sůl, pepř



---------------------------------------------------------
Rohlíky nakrájíme na kostičky. V míse smícháme žloutky,
sůl, pepř, petržel, hrubou mouku a mléko, přidáme
nakrájené rohlíky a rozpuštěné horké máslo. Vše
promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně
ho vmícháme do těsta. Necháme 5 minut odpočinout
a poté vytvarujeme 8 stejných kulatých knedlíků, které
přendáme na děrovaný plech a vaříme v předehřáté
troubě na režim Vaření v páře 96 °C,
čas 30 minut.
Z těsta můžeme také vytvarovat šišky, které zabalíme
do potravinářské folie a dáme do předehřáté trouby
na režim Vaření v páře 96 °C, čas 33 minut.
Chceme-li knedlíky znovu ohřát, na děrovaném plechu
je dáme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře
96 °C, čas 8–10 minut.


---------------------------------------------------------

You Might Also Like

0 komentářů